top of page
Ara
erdagsuat

SOLARWINDS - HIZLI KÖK NEDEN ANALİZİ, UÇTAN UCA İZLEME

(APPSTACK) (SERVICE MONITORING)


Application Stack özelliği, karmaşık bir uygulama dağıtım altyapısını oluşturan çeşitli katmanları ifade eder.

Application stack, ortam görünümü, performansın ve kullanılabilirlik sorunlarının temel nedenini belirlemeye yardımcı olmak için tüm katmanları derinlemesine bir bakış açısı sağlayan etkileşimli bir görsel haritalamadır.

AppStack ekranına ulaşmak için, My Dashboards > Environment sayfasına girilir. Uygulama ekranında istenen kritere göre filtrelemeler yapılabilir. Ayrıca ilgili filtre kaydedilerek hazır bir wbe sayfasına haline getirebilir.

AppStack görselinde, cihaz ya da uygulama statusune göre filtrelemeler yapılabilir. Filtrelemeler ile birlikte cihaz ya da uygulama durumunu görüntülenebilir.




APPSTACK ILE PROBLEM ÇÖZÜMÜ

Örneğin, aşağıdaki ekran altyapıda bulunan tüm objeleri görüntüleyecektir. Ekran görüntüsünde görüldüğü üzere MSSQLSERVER uygulaması critical durumda görünüyor, Uygulamada yaşanan problem detayı için MSSQLSERVER ikonuna tıklanır ve MSSQLSERVER ile ilşkili olan diğer objeler de (sunucu, disk, ESX host, datastore, storage lun durumu vb.) listelenir. Tıklandığında;

Obje ile ilişkisiz olan tüm ekipmanları göz ardı emek için sayfanın sağ üstünde bulunan    a tıklanarak ilişkili olan objeler görselde daha belirginleştirilebilir.



Uygulama detayında ise, problematic olan detaya ulaşılabilir. Örneğin; veritabanında “top indexes for database” problemi

1 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page